tneerhof
Homepagina
Bier in de kijker PDF Print E-mail
Written by Stefaan Haegeman   
Sunday, 20 January 2008

Op deze pagina zetten we regelmatig één bepaald bier in de kijker... 

Brouwerij BIOS - Van Steenberge
Lindenlaan 25
B-9940  Ertvelde
Tel. + 32 9 344.50.71
Fax. + 32 9 344.54.20
email: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Piraat

Is een 'levend' bier. Dat wil zeggen dat het bier, na de eerste gisting op vat, ook na zijn afvulling mooi verder blijft evolueren tijdens de tweede gisting op de fles of in het vat.
 
Dit amberkleurig bier is van wereldklasse. Amerikaanse bierkenners geven het 98 op 100. Geen enkel bier scoort beter. De smaak is zo complex en zo rijk, dat iedere slok nieuwe associaties oproept. Let op de kruidige lichte zoetigheid, die rijkelijk gebalan-ceerd wordt met de stevige bitterheid van de hop. Een avontuur van een bier, waarmee je jezelf verwent.

{mosimage}

Een krachtig bier als de Piraat wordt sedert duizend jaar gebrouwen om mee te nemen op zee. Vooral de Vikings waren vertrouwd met dit soort potente bieren. De Piraat heeft een krachtige voedingswaarde, is voor jaren houdbaar en verstevigt het lichaam en het moreel van piraten en andere zeelui. Het is een gezonde energie-booster.
 
Een Piraat past uitstekend bij zowel vleesgerechten als visschotels, of wordt gewoon lekker ontspannen gedronken, alleen of samen met vrienden. De Piraat wordt ook gewaardeerd als een heerlijk bier om een lekkere maaltijd mee af te ronden. Sigaren-rokers beweren dat er geen beter bier is om van te genieten samen met een goede sigaar.
 
Wist u dat er vroeger geen drinkwater aanwezig was op de schepen? De mensen dronken geen water aan land, waarom zouden ze dan water meenemen op zee? Ongeveer 1200 jaar geleden, ten tijde van de Vikings, durfden de mensen voor het eerst voor langere tijd de zee opgaan. Ze hadden dan behoefte aan een sterk en voedzaam bier, dat voor een lange tijd kon bewaard worden. Een pint Piraat per dag gaf de piraten en andere zeelieden de moed om het ruige weer op zee en de vele andere gevaren, zoals bv. het enteren van een ander schip, te trotseren.
 
Technische fiche Piraat 9 %:
9 % volume alcohol, 18,5 ° Plato
amberkleurig bier met nagisting op fles of op vat
minimum 2 jaar houdbaar na botteldatum
verpakkingen: flesjes 33 cl; vaten 30 l.
 
Technische fiche Piraat 10,5 %:
10,5 % volume alcohol, 23 ° Plato
amberkleurig bier met nagisting op fles of op vat
minimum 2 jaar houdbaar na botteldatum
verpakkingen: flesjes 33 cl; flessen 75 cl, 1,5 l; vaten 30 l.

{mosimage}
Last Updated ( Monday, 15 February 2010 )
 

website gemaakt door page2page