tneerhof
Hoofdmenu
Homepagina
Over Ons
Artikels/Foto's
Kalender
Recepten
Bier in de kijker
Woord en Beeld
Links
Gastenboek
Toogkarikaturen
Zoeken
Contacteer Ons
Uren/Ligging
FAQs
Brendan Croker Optreden PDF Print E-mail
Written by Stefaan Haegeman   
Monday, 18 January 2010
Vrijdag 2 april was het dan zover: we hebben de kaap van 5 jaar 't Neerhof overschreden en dat moest gevierd worden!!!
Eerst was er het optreden van The Durans (zie www.thedurans.be. Ze mochten de dag voordien voor Canvas in Mechelen de Bobsleemeisjes 'opwarmen'!!) en nadien deed Jp Ambrosius er nog een stuk(je) bovenop. Alle aanwezigen waren dolenthouisiast.
Tussendoor werden foto's geprojecteerd van heel wat toogkarikaturen en activiteiten.
Op Paaszondag was er dé Ronde en kon die op groot scherm gevolg worden.

Zondag 30 mei kwam Steve Philips (wiens carrière heel erg gelinkt is aan Mark Knopfler en Brendan Croker) naar 't Neerhof!!!Steve Philips is de meest bluesy van The Notting Hillbillies , en hij tourde (voor Dire Straits begon) jaren in duo met Mark Knopfler als The Duolian String Pickers. Steve solo is redelijk countryblues-gericht (hij is bvb nogal wild van Lonnie Johnson). Naast muzikant is hij ook landschapsschilder en gitaarbouwer en een aimabele mens.
Met dank aan de heren van Collective Memory die instonden voor het geluid en Steve wisten te overtuigen om op het einde een paar nummers samen te spelen!


Dinsdag 16 maart hing er (weer) veel alcohol in de lucht van 't Neerhof. Na maanden van aandringen van ene KjeDT(whiskylover in hart en nieren), was er de 3de Whisky-Tasting met nu eens 6 soorten van dezelfde distillery, Benriach. De vooropgestelde 2 cl werd iets overschreden en telkens afgewisseld met een passend hapje.
De gastspreker was de immer boeiende verteller, Eric Vermeire, die we op z'n woord geloofden.
Wordt zeker vervolgd,KjeDT!!

Op Valentijnsdag was er het optreden van spaghettiminnende Geert Vandenbon en Patrick Van den Heede met eigen werk 'Vier handen, duizend stenen'. Ingetogen liedjes weren afgewisseld met kleinkunst van o.a. Wim De Craene, Kris De Bruyne, Thé Lau,...
Teksten waar je toch even stil van wordt...

ImageImage
foto's JP Fack

Zondagmiddag 24 januari 2010 10u30 : de eerste onbekende gezichten beginnen al toe te stromen voor het optreden van BRENDAN CROKER en BRUNO DENECKERE!!! Weken voordien hadden meermaals vrienden/muziekkenners hun ongeloof geuit hoe ik zo'n naam had weten te strikken!!! Maar het was "den" Bruno die me in november eens een mailtje stuurde of ik zo'n concertje zag zitten...

En ondanks weinig slaap en mogelijks een katerke ook van het optreden de avond voordien,speelde Bruno met Brendan in al zijn eenvoud, wondermooie muziek!! Het luisterend oor was laaiend enthousisast, en meermaals kreeg ik te horen dat zo'n concert in 't Neerhof wel wat meer mag gebeuren. Met dank aan de immer bereidwillige JP Fack voor de belichting en versterking, alsook de eerste foto's. Nog foto's volgen zeker van de Sus, die van Wuustwezel.

{YouTubeVideo id=1WVg_O5TQgU}

Met dank aan alle rookminnende klanten om het van kracht geworden rookverbod in 't Neerhof zo goed op te volgen en zich naar de "rookhut" - lees "sauna" te begeven om hun "flokke" op te steken.
Last Updated ( Monday, 14 June 2010 )
 
< Prev   Next >

website gemaakt door page2page