tneerhof
Homepagina
Hoofdmenu
Homepagina
Over Ons
Artikels/Foto's
Kalender
Recepten
Bier in de kijker
Woord en Beeld
Links
Gastenboek
Toogkarikaturen
Zoeken
Contacteer Ons
Uren/Ligging
FAQs
Login

Lost Password?
RSS
.
Written by Stefaan Haegeman   
Tuesday, 13 April 2010
Image
Image
Last Updated ( Tuesday, 01 February 2011 )
 
Brendan Croker Optreden
Written by Stefaan Haegeman   
Monday, 18 January 2010
Vrijdag 2 april was het dan zover: we hebben de kaap van 5 jaar 't Neerhof overschreden en dat moest gevierd worden!!!
Eerst was er het optreden van The Durans (zie www.thedurans.be. Ze mochten de dag voordien voor Canvas in Mechelen de Bobsleemeisjes 'opwarmen'!!) en nadien deed Jp Ambrosius er nog een stuk(je) bovenop. Alle aanwezigen waren dolenthouisiast.
Tussendoor werden foto's geprojecteerd van heel wat toogkarikaturen en activiteiten.
Op Paaszondag was er dé Ronde en kon die op groot scherm gevolg worden.

Zondag 30 mei kwam Steve Philips (wiens carrière heel erg gelinkt is aan Mark Knopfler en Brendan Croker) naar 't Neerhof!!!Steve Philips is de meest bluesy van The Notting Hillbillies , en hij tourde (voor Dire Straits begon) jaren in duo met Mark Knopfler als The Duolian String Pickers. Steve solo is redelijk countryblues-gericht (hij is bvb nogal wild van Lonnie Johnson). Naast muzikant is hij ook landschapsschilder en gitaarbouwer en een aimabele mens.
Met dank aan de heren van Collective Memory die instonden voor het geluid en Steve wisten te overtuigen om op het einde een paar nummers samen te spelen!


Dinsdag 16 maart hing er (weer) veel alcohol in de lucht van 't Neerhof. Na maanden van aandringen van ene KjeDT(whiskylover in hart en nieren), was er de 3de Whisky-Tasting met nu eens 6 soorten van dezelfde distillery, Benriach. De vooropgestelde 2 cl werd iets overschreden en telkens afgewisseld met een passend hapje.
De gastspreker was de immer boeiende verteller, Eric Vermeire, die we op z'n woord geloofden.
Wordt zeker vervolgd,KjeDT!!

Op Valentijnsdag was er het optreden van spaghettiminnende Geert Vandenbon en Patrick Van den Heede met eigen werk 'Vier handen, duizend stenen'. Ingetogen liedjes weren afgewisseld met kleinkunst van o.a. Wim De Craene, Kris De Bruyne, Thé Lau,...
Teksten waar je toch even stil van wordt...

ImageImage
foto's JP Fack

Zondagmiddag 24 januari 2010 10u30 : de eerste onbekende gezichten beginnen al toe te stromen voor het optreden van BRENDAN CROKER en BRUNO DENECKERE!!! Weken voordien hadden meermaals vrienden/muziekkenners hun ongeloof geuit hoe ik zo'n naam had weten te strikken!!! Maar het was "den" Bruno die me in november eens een mailtje stuurde of ik zo'n concertje zag zitten...

En ondanks weinig slaap en mogelijks een katerke ook van het optreden de avond voordien,speelde Bruno met Brendan in al zijn eenvoud, wondermooie muziek!! Het luisterend oor was laaiend enthousisast, en meermaals kreeg ik te horen dat zo'n concert in 't Neerhof wel wat meer mag gebeuren. Met dank aan de immer bereidwillige JP Fack voor de belichting en versterking, alsook de eerste foto's. Nog foto's volgen zeker van de Sus, die van Wuustwezel.

{YouTubeVideo id=1WVg_O5TQgU}

Met dank aan alle rookminnende klanten om het van kracht geworden rookverbod in 't Neerhof zo goed op te volgen en zich naar de "rookhut" - lees "sauna" te begeven om hun "flokke" op te steken.
Last Updated ( Monday, 14 June 2010 )
 
Weetjes
Written by Stefaan Haegeman   
Monday, 18 February 2008

Nog effekens tijd gemaakt om up to daten...
De 2de jaargang kooklessen met de Ratatouille ploeg is weer van start gegaan en de resultaten zijn te zien onder recepten.
Vanaf 1 januari 2010 wordt 't Neerhof als eetcafé -verplicht- rookvrij. Wij hopen de eerste weken van januari een rookhut met verwarmelement te kunnen plaatsen aan de ingang van 't Neerhof om zo de liefhebbers van een sigaretje toch niet volledig in de kou te zetten.
Zie het rookverbod ook misschien een beetje positief: daar de rookafzuiging niet meer zal hoeven te draaien (en het dus ook minder zal tochten), zal er soms een blokske hout in de open haard kunnen worden gelegd...

Zondag 8 juni 2008 werd om 9 u het startschot gegeven om in de nieuwe outfit een toerke te gaan fietsen en enkele foto's te nemen bij de 3 sponsors (Joringel, Citroën Coppens en 't Neerhof). Ze waren met 17, "d'achternoenetrappers" (even werd nog getwijfeld om er " de veurnoenetrappers" te gaan van maken) waarbij zo'n 65 km werd bijeen gereden. Het werd geen afvallingskoers, die kwam later in 't Neerhof ?!, en rond de middag werd een natje en een droogje geserveerd waarbij de ene lol na de andere vakkundig door vooral één iemand werd verteld (o.a. over een beer?!) Enkele die-hards wilden van geen plooien weten en bleven 't Neerhof trouw tot het al bijna begon te schemeren... Van de beruchte "Halsbreker" te gaan beklimmen, was al lang geen sprake meer (kwestie van niet in "affronten" te vallen mochten ze worden voorbij gestoken door een vrijetijdsfietster...Enkele foto's zijn al te bewonderen in de rubriek "Artikels/foto's"; er volgen er zeker nog!!

Nog een culinaire tip: probeer eens het recept (zie rubriek 'recepten') met de asperges, beenham en basilicumsaus: om je vingers van af te likken!!

Er is een nieuwe uitgave beschikbaar van "210 originele café's in O.- en W.-Vlaanderen". Als je alle café's die er in vermeld staan, hebt bezocht, heb je voor zo'n 500,- gratis consumpties naar binnen!

Op voorstel van een paar vrienden zijn we met elf man en onder leiding van chefkok Chris Demets gestart met een kookclubje "het Ratatouille-team" genaamd. Door de beperkte ruimte in de keuken van 't Neerhof moeten we ons momenteel tot dit aantal beperken. Om eventueel geïnteresseerde klanten te doen lekkerbekken, staan de recepten (mét foto) op de site, zo kan iedereen thuis eventueel z'n kookkunsten zelf eens uitproberen.

Een aantal sfeerfoto's van onze eerste en tweede kookles staan ook op de website. Ze zijn te vinden bij onze Artikels/Foto's rubriek.

Er is een wandelpad aangelegd in het overstromingsgebied in Moortsele. Je kan er een klein uurtje (met laarzen en best zonder buggy!) genieten van een stukje waardevol natuur. Foldertjes zijn in 't Neerhof verkrijgbaar.

Last Updated ( Tuesday, 23 March 2010 )
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Results 5 - 7 of 7

website gemaakt door page2page